Journalism education and tips for journalists

Wednesday, November 10, 2004

Hög, högre, högerast?

Omvärldsbevakningsföretaget Observer har rankat de tio inflytelserikaste svenska bloggar. (Och ja, jag är bitter och besviken över att inte vara med *S*.)

1. Erik Stattin
2. Johan Norberg
3. PJ Just Nu
4. Per Gudmundson
5. Hans Kullin
6. JKL
7. Stockholm Spectator
8. Nicklas Lundblad
9. Dick Erixon
10. Peter Lindberg
Av dessa är 2, 3, 4, 6, 7, 8 och 9 klara högerorienterade bloggar. No surprise!
Bloggare 10 på listan, Peter Lindberg, frågade Observer om listan och här är deras svar
Bakgrunden till vår ranking är att vi nu bedömer bloggar som så viktiga kanaler för omvärldsbevakning att vi lagt upp de viktigaste som del av våra bevakningstjänster. Den lista som DN idag skrev om är just den lista som vi börjat bevaka, alltså de vi bedömt som viktigast.

Vi är samtidigt övertygade om att betydelsen av bloggarna och i förlängningen bevakningen kommer att öka. Därför kommer vi också att satsa mycket resurser framöver inom området.

Alltså förstärkar detta min tes att vänstern kommer åter att förlora det pågående propagandakriget för en privaterisering av alla former av samhälliliga service (Public Service-media, sjukvård, utbildning mm) innan de överhuvudtagit ens har lokaliserat en av krigsplatserna.

4 Comments:

 • Med tanke på att jag har mer än tusen unika besökare av min blogg varje dag undrar jag hur trovärdiga Observer är i sin bedömning. På jobbet beställer vi en del uppdrag av dem, hmm, kanske skulle man fundera på om de är så duktiga på att bedöma saker och ting.
  Hälsar Chadie som självklart är avundsjuk på att Observer inte fattat att bloggar utan kommentarer inte är riktiga bloggar

  By Anonymous Anonymous, at 1:58 PM  

 • Kommentarer kan man ha eller mista, det är permalänkar som är ett måste.

  By Blogger Henrik, at 4:58 PM  

 • Jag tycker att listan är bra gjort. De är den inflytelserikaste bloggar. Observer.se pratade inte om populäraste eller bästa bloggar.

  By Blogger Stefan Geens, at 7:52 PM  

 • Jag håller med. Det är tveklöst så att bloggarna på listan är inflytelserika. Vad det innebär att högern har en så stark dominans kommer vi att diskutera på bloggforum nu på måndag.

  By Blogger Mark, at 9:28 AM  

Post a Comment

<< Home